ID produktu: 035558
Poradnik kulinarny NAJPOPULARNIEJSZEJ siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli. znajdziesz w nim:
1. sałatki i surówki;
2. przepisy na wyśmienite gołąbki;
3. potrawy z makaronów i ryżu;
4. domowe kluski, kopytka i pierogi;
5. placki ziemniaczane;
6. omlety i pasty;
7. domowe przetwory (kompoty, cukinie, zakonne konfitury, jabłka smażone).
Ponadto dowiesz się:
* co zrobić, jesli sól w solniczce zwilgotnieje?
* jak odróżnić jajko gotowane od surowego?
* co zrobić, by jajecznicy było "więcej", a białko ubite na sztywna pianę?
* Jak przechowywać kasze i mąkę, by przez rok nie straciły na jakości?
* co zrobić, by kasza po gotowaniu była bardziej sypka, a makaron się nie kleił?
* czy czerstwy chleb da się "odświeżyć"?
* co zrobić, by usunąć nieprzyjemny zapach ryb, który pozostaje na rękach i desce?
* jak pozbyć się plam na ubraniu z żywicy
WSZYSTKIE PRZEPISY i PORADY UŻYTECZNE W KAŻDYM DOMU I PRZY KAŻDYM POSIŁKUAutor | s. Aniela Garecka SDS |
ISBN | 978-83-7580-340-2 |
Ilość stron | 152 |
Parametry | Format: 180x150 mm. |
Oprawa | miękka |
Wydawnictwo | Salwator |