Jarska kuchnia Siostry Anieli II mięka

Jarska kuchnia Siostry Anieli II mięka
ID produktu: 035558
Zapytaj o produkt
Poradnik kulinarny NAJPOPULARNIEJSZEJ siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli. znajdziesz w nim: 1. sałatki i surówki; 2. przepisy na wyśmienite gołąbki; 3. potrawy z makaronów i ryżu; 4. domowe kluski, kopytka i pierogi; 5. placki ziemniaczane; 6. omlety i pasty; 7. domowe przetwory (kompoty, cukinie, zakonne konfitury, jabłka smażone). Ponadto dowiesz się: * co zrobić, jesli sól w solniczce zwilgotnieje? * jak odróżnić jajko gotowane od surowego? * co zrobić, by jajecznicy było "więcej", a białko ubite na sztywna pianę? * Jak przechowywać kasze i mąkę, by przez rok nie straciły na jakości? * co zrobić, by kasza po gotowaniu była bardziej sypka, a makaron się nie kleił? * czy czerstwy chleb da się "odświeżyć"? * co zrobić, by usunąć nieprzyjemny zapach ryb, który pozostaje na rękach i desce? * jak pozbyć się plam na ubraniu z żywicy WSZYSTKIE PRZEPISY i PORADY UŻYTECZNE W KAŻDYM DOMU I PRZY KAŻDYM POSIŁKU
Autors. Aniela Garecka SDS
ISBN978-83-7580-340-2
Ilość stron152
ParametryFormat: 180x150 mm.
Oprawamiękka
WydawnictwoSalwator